KENNISMAKING BEST  CATCH
Kennismaking: Best Catch of the Fields Society, reu, 24 - 08 - 2009.


Moeder: Fleur (lever- & tankleurig).


Vader:Thijs (leverkleurig).


Dit is dus Catch, een Field Spaniel reu.

Hij is zoals een echte Field behoort te zijn. Zacht naar mens en dier. Hij is geweldig met andere honden en ook baby’s, kinderen en volwassenen kan hij goed mee omgaan. Hij bezit een grote dosis doorzettingsvermogen en pit. Energiek, werklustig en heeft een goede neus. Hij werkt met veel inzet bij RHWZ, Reddingshonden werkgroep Zeeland. Hij is rustig en aanhankelijk in het dagelijks leven, met een grote voorliefde voor degenen die hem omringen.

Hij is goed te belonen met voer en speeltjes en is daar bereid veel voor te doen. Hij is ook inventief. Hij krijgt van tijd tot tijd brokken in een tuimelpiramide en daar slaat en duwt hij net zo lang tegen totdat alle brokken eruit zijn. Als de piramide echter in de border terecht komt, pakt hij die op en legt deze op een geschiktere plaats zodat hij weer verder kan.


Hij loopt graag naast de fiets en rent tijdens het uitlaten graag achter een balletje aan. Zwemmen is voor Catch echter het toppunt van plezier hebben. Deze waterrat zwemt dagelijks zodra het water een beetje op temperatuur is. Hij boft maar dat het heldere  Oosterscheldewater zo dichtbij is.

Bij verre tochten gaat hij in de fietskar, afgewisseld met er af en toe naast lopen. Zo komen we tevreden aan op de gewenste bestemming. Sneeuw, regen, wind het deert hem allemaal niet. Hij is altijd enthousiast zodra hij nog maar denkt dat er iets gaat gebeuren.


Hij beheerst het apporteren, al heeft het even geduurd voordat hij goed vasthield en loste op de momenten dat de baas het eiste. Hij is onderzoekend en ondernemend en met consequente, zachte hand heel goed te leiden.


Hij laat zich makkelijk borstelen en trimmen. Catch is een echte kampeerder en gaat graag mee op vakantie of naar  seminars en trainingsdagen. Hij slaapt dan in zijn eigen tent. Kortom, Catch is een gezellige, vrolijke Field Spaniel die altijd te motiveren is om met je op pad te gaan. Een echte kameraad. Een hond om verliefd op te zijn.