Materiaal


Gebruikerservaringen:

Op deze pagina vindt u beschrijvingen van ervaringen met materialen en voorwerpen, waaraan veel plezier wordt beleefd in het dagelijkse leven met Catch! 


 


U ziet hier links de foto van het Niggelloh tuig dat Catch gebruikt tijdens het trailen.

Een geweldig tuig dat zich naar het lichaam van de hond buigt en goed te verstellen is. Dit tuig is zeker een aanrader en te koop bij Niggeloh, Neopreen en sterke naadafwerking zorgen voor een sterk en comfortabel tuig. Door de oranje kleur is de hond goed zichtbaar en  wordt het trailen veiliger.

Badjas Towels Togs: Een badjas? Ja. echt een badjas. Super efficient na een nat pak. De zware kwaliteit badstof draagt bij aan het snelle opdrogen van de vacht. Het vervelende is dat de maten grote sprongen maken en zo is de M te klein en te kort en de L veel te groot. Gelukkig is er iemand binnen RHWZ zo aardig geweest om de badjas L op maat te maken en nu past deze precies. Niet goedkoop zo’n badjas maar een diepte investering voor het leven.

Deze is te bestellen bij www.rhwz.nl., 0113-271113
Trainingsdeken/kleed: een echte topper in Catch zijn trainingsassortiment is de reisdeken van Ruff Wear. Mt. Bachelor Pad Is een lichtgewicht, compact en opvouwbare reismat voor honden. Het is een fleecekleed met aan de onderzijde zeer duurzaam 600 denier nylon, en daartussenin een 2,5 cm dikke thermische vulling, die de lichaamswarmte van de hond vasthoudt bij koude en beschermt bij een harde ondergrond. Catch ligt er altijd op in de auto. Zodra hij ergens moet  blijven liggen in een gebouw, een grot, een harde ondergrond dan ligt hij op deze deken. U kunt de Mt. Bachelor Pad gemakkelijk oprollen tot een compacte rol en eenvoudig oppakken aan de handgreep die in opgerolde toestand tevoorschijn komt. U bindt hem daarna b.v. aan uw rugzak. Het kleed kan in de wasmachine worden gewassen op 40 graden zonder wasverzachter. Functioneel! Te bestellen bij www.rhwz.nl., 0113 - 221113


Lampje op tuig: Als u regelmatig in het donker trailt met uw hond, dan is het fijn als u kunt zien welke kant de hond op gaat. De Beacon van Ruffwear is eenvoudig op een tuig te klikken. Het geeft goed licht, zit lekker stevig, kan tegen water en u ziet waar de hond zich bevindt. Hij is zichtbaar op 800 meter voor overige verkeersdeelnemers.
Swamp Cooler Ruffwear voor warme dagen: uw hond houdt het werken echt veel langer vol met een coolvest aan. U maakt het steeds opnieuw nat en dan kan de hond er weer tegenaan. Heel simpel. Een onontbeerlijk stuk voor uw uitrusting als  u werkt met uw hond. U kunt deze bestellen bij www.rhwz.nl., 0113-271113

Highlands Bed van Ruffwear is een super lichtgewicht matrasje dat u op kunt vouwen/rollen. Weegt niets kan in een handtas, rugzakje, is  duurzaam en ideaal om mee te nemen als u met uw hond gaat trainen, naar een restaurant of show gaat. Ook om te kamperen ideaal! Neemt nauwelijks plek in en is ook nog vast te zetten met een paar lichtgewicht haringen in de ondergrond. Altijd een warm comfortabel plekje voor uw hond waarop het dier rustig en warm ligt. Niet goedkoop maar zeker de investering waard. Te bestellen via www.rhwz.nl., 0113- 271113

Biabed: Wat een geweldig mand/ mat heeft de ontwerper gemaakt. Een uitkomst! Een natte, zanderige hond? In het Biabed is de hond snel droog en het zand ligt vervolgens op de bodem van de mand. U kiept het zand eruit en schoon ligt het dier. Ideaal! En wat liggen ze graag in deze mand. Heerlijk met de kop op de rand. Ook zijn er met een opstaande rand zodat de muur beschermd wordt tegen vuil. En wat te denken van een compleet “ Bia hondenhok”? Voor in de bench zijn er ook biamatrassen. Aanraders voor elke hondeneigenaar. Ze zijn erin allerlei kleuren.

Interesse, neem contact op met www.rhwz.nl., 0113-271113

Speeltjes: geweldige speeltjes te bestellen via Reddingshondenwerkgroep Zeeland. Piepende en krakende,speeltjes. Speeltjes die u uit kunt rekken kortom voor elke hond wel iets. Hele grote, hele lange en sommige hebben wel 32 piepers. Ze zijn van uitstekende kwaliteit. De prijs is afhankelijk van wat u uitzoekt. Een ding is zeker: kiest u het juiste speeltje dan zal uw hond er helemaal voor gaan. 0113-271113
Hurtta: polar Fleece jasje

Catch draagt dit jasje in het najaar, winter en vroege voorjaar zolang de temperaturen aan de lage kant zijn. Hij draagt dit vest onder zijn tuig tijdens het trailen zodat hij goed zichtbaar is. Het vest is heel flexibel en voegt zich als een tweede huid om zijn lichaam. Het jasje is na het trailen meestal modderig en vuil en wordt bijna wekelijks gewassen. Het is snel droog.
Lunker van Ruffwear: Dit waterspeeltje is gemaakt van resten van reddingsvesten en volledig recyclebaar. Heel makkelijk ver weg te werpen. Voor de hond een uitdaging om deze dummy te gaan halen. Door de oranje kleur is deze drijvende dummy goed zichtbaar. Een echte aanrader als uw hond van zwemmen houdt en graag wat ophaalt in het water. De Lunker is er in twee maten te bestellen. bij RHWZ 0113 27113. Small: 4 x 20 cm en Medium: 6 x 31 cm.

Speurllijn: De oranje speurlijn van tien meter die de geleider gebruikt voor Catch is wat stroef en daardoor is er goed te trailen zonder handschoenen. Het nadeel is dat het beetje grip op de lijn in bossages de boel afremt zodra de lijn vast zit achter een stam of ander obstakel.

Het is een lichtgewicht lijn die smal is en daardoor weinig weegt. De haak is van roestvrijstaal mede omdat er vaak getraind wordt nabij en in het zoute water. Hij is speciaal voor Catch gemaakt bij Halsbandschmiedde in Duitsland. http://www.halsbandschmiede.de Geweldige services, echt iemand die meedenkt. Catch heeft een bijpassende halsband en korte lijn. Alles gemaakt van Biothaan.

Na afloop van de trail haalt u een doekje over de lijn en schoon en zuiver is die weer. De lijnen zijn te bestellen in verschillende lengtes, breedtes, met en zonder grip en er is keuze uit een paar kleuren.
Halsband Headwater Ruffwear:

Ideaal voor een hond zoals Catch die zo vaak zwemt of nat wordt in dit kikkerlandje. De band absorbeert het vocht niet en blijft daardoor schoon en stinkt niet.  Daarnaast ziet de halsband er ook nog mooi uit met een lichtreflecterend patroon. Zeker de moeite waard om aan te schaffen en heel veel te gebruiken. Info: informeer bij RHWZ 0113- 271113.

Tubidog, Leverworstpastei in een tube:

Catch is er dol op als hij beloond wordt met behulp van de tube. Het fijne is dat u de beloning mooi gedoseerd kan uitvoeren. U morst nooit en dat is handig voor degene die na u komt.  De samenstelling van de inhoud is:

          

Zonder smaakversterkers, conserveringsmiddelen of kleurstoffen!

  1. Uit vlees van levensmiddelenkwaliteit

  2. Alleen uit echt vlees

  3. Schoon en makkelijk te portioneren

  4. Glutenvrij

  5. Uitstekende acceptatie

  6. Ideaal als beloning in de hondensport

  7. Na opening beperkt houdbaar in de koelkast

  8. De beloningssnack voor in de jaszak zonder vet of kruimels

  9. Ideaal om er medicijnen in te verstoppen en ze te geven

  10. Ontwikkeld en vervaardigd in Duitsland


Top rode collar van Ruffwear:


Niets is zo lastig om met verkleumde vingers of onhandige handschoenen aan, een speurlijn om te klikken van halsband naar tuig of andersom. Daarop heeft Ruffwear iets geweldigs bedacht. Een halsband waar de bevestigingsring niet naar beneden schuift zodat u moet zoeken en graaien om dat ding te vinden in het (hallf)donker. Nee, u vindt meteen de ring op de juiste plek bovenaan en de lijn klik je zonder probleem aan en af. Weg met dat gepriegel. Catch zelf is er ook blij mee want zo is het gedoe en getreuzel van de baas een eind over.
K9 Overcoat van Ruffwear

Dit jasje de K9 Overcoat van Ruffwear is niet alleen prachtig van kleur maar ook nog heerlijk warm, wind- en waterdicht. De binnenkant is van zacht fleece. Makkelijk aan en uit te doen. Heel handig voor een koude nacht in de hondentent of tijdens het wachten in de auto op een kille dag. Catch komt met dit jasje aan heerlijk warm uit de tent ook al heeft het die nacht gevroren. Een echte aanrader. Te bestellen bij RHWZ
H2O4K9waterfles

Prachtige, knalrode waterfles H2o4K9,met neopreen lichtgewicht, flessenhouder, voorzien van een karabine. U kunt de flessenhouder eenvoudig om uw schouder hangen of schuin over uw borst. 

De dop van de roestvrij stalen fles kunt u er simpel afdraaien en gebruiken als drinkbak voor de hond. Geweldig efficient aangezien de dop vrij ruim is en de hond er prima uit kan drinken. Het water dat u overhoudt in de dop giet u eenvoudig in de fles terug door de brede halsopening. Geen druppel gaat verloren. Wat een geweldige fles. Heel efficient tijdens zoekacties en handig voor dagelijkse wandelingen, trektochten, bezoeken shows, kamperen, trainen e.d.
Orbiloc lampjes


Met het professionele Orbiloc veiligheidslampje is uw hond zichtbaar tot op 5 km afstand, bovendien is het 100% waterdicht. Het veiligheidslampje is ontworpen voor en wordt gebruikt door het leger in scandinavie en is dan ook zeer robuust. Een must voor oa. alle hondeneigenaren die betrouwbare veiligheid voor hun dieren willen. Tijdens de RHWZ trainingen heel handig om in te zetten. Hebt u interesse? Neem contact op met RHWZ.  (verkooppunt Orbiloc)