Nestgegevens


 

Catch of The Field Society is geboren op 24 augustus 2009, ‘s morgenvroeg om 7.12 uur.

De bevalling verliep rustig en gestaag en moeder Fleur, Aphrodite of the Field Society, vervulde haar moederrol prima en zorgde goed voor de puppy’ s.

Catch was niet alleen één van de zwaarste pups (455 gram) hij kwam ook als eerste van de acht uit het geboortekanaal. Daarna volgden nog twee reuen, drie teven en vervolgens nog twee reuen. Best Sport, Best Rebel, Best Surprise, Best Fawn, Best Profit, Best Fellow en Best Friend. Kortom het B-nest.

De fokster, Klazina Nipius waakte professioneel over het nest Zij wist een mooi evenwicht te creëren tussen uitdaging en rust zodat de pups van beiden het goede meekregen. Haar opgroeiende kinderen respecteerden de regels en afspraken die er werden gesteld en genoten daarnaast van de momenten dat ze betrokken werden bij de puppy’s.

Catch heeft samen met zijn broertjes en zusjes de eerste weken doorgebracht in Wilhelminadorp aan het kanaal. Mogelijk heeft hij daar zijn voorliefde voor het water opgedaan. De warme nazomer 2009, zorgden ervoor dat hij al vroeg in zijn jonge leven, met zijn broertjes en zusjes door de tuin dabberde. Ook nu is hij nog steeds graag buiten en geniet hij van alles wat er groeit en beweegt.

Tijdens de gedragstest en de apporteerproef op de leeftijd van zeven weken, ging Catch onmiddellijk het speeltje ophalen en bracht het netjes terug. Het konijnenpootje dat hij mocht apporteren maakte hem nog gepassioneerder. Toen was duidelijk, dit is een hond waarmee gewerkt moet worden.

Vandaar dat hij een start heeft gemaakt bij Reddingshonden Werkgroep Zeeland. www.rhwz.nl Een groep vrijwilligers die op een professionele wijze zoekt naar vermisten. Daar traint Catch iedere week en geniet met volle teugen.

 


De start