Reddingshonden werkgroep ZeelanD


In opleiding tot inzetbare combinatie!

Catch en Olga Franse zijn aangesloten bij Reddingshonden Werkgroep Zeeland. Daar zijn ze in opleiding tot inzetbare combinatie op het water, in gebouwen en mantrailen.


Vanaf 1986 is Olga aangesloten bij de groep en heeft zij zich vooral bezig gehouden met vlakte-, puin-, gebouwen- en waterzoeken. Zij heeft in de afgelopen jaren haar eigen honden opgeleid op tot inzetniveau en coacht daarnaast andere combinaties. Catch is vanaf zeer jonge leeftijd aangesloten bij RHWZ

Reddingshonden Werkgroep Zeeland is een stichting die honden en geleiders opleidt tot inzetbare teams met als doel het opsporen van vermiste personen. Inzetbare combinaties kunnen vermisten lokaliseren in bos,- heide, en poldergebieden, woonwijken, ramp- en aardbevingsgebieden. Daarnaast kunnen zij op het water ingezet worden bij het zoeken naar drenkelingen.


RHWZ werkt professioneel
RHWZ bestaat sinds 1985 en is in die jaren toegegroeid naar een professionele manier van werken. Bij RHWZ werken naast hondengeleiders mensen die het zoekwerk begeleiden, ondersteunen en op een veilige en professionele manier mede mogelijk maken, zoals duikers en technici. RHWZ werkt vaak nauw samen met politie, brandweer of andere reddingshondenorganisaties.


RHWZ is een vrijwilligersorganisatie
De mensen die aan RHWZ verbonden zijn, zijn allemaal vrijwilligers. RHWZ is een non-profit organisatie en ontvangt geen subsidie van de overheid. Alle onkosten worden betaald uit giften van donateurs en sponsors.


Wie kan een beroep doen op RHWZ?
Overheidsinstellingen, andere organisaties en particulieren kunnen bij vermissingen kosteloos een beroep doen op RHWZ. Bel daarvoor het RHWZ alarmnummer: 06 52 05 38 80

Zie www.rhwz.nl