uiterlijk


Field SpanielUiterlijk:

de Field Spaniel kun je tegekomen in acht verschillende kleurvariëteiten, al zie je meestal de effen leverkleur. Daarnaast zijn er ook honden met de kleur lever tan, zwart, zwart tan, leverschimmel, leverschimmel tan, zwartschimmel, zwartschimmel tan. Een witte borstvlek is bij de effen honden toegestaan.

De schofthoogte is 46 centimeter en daarmee behoort de Field tot de middelgrote hondenrassen.

Een Field is een evenwichtig gebouwde hond met een prachtig gesneden kop. Opvallend is de kracht die de kop uitstraalt. Een Field is dan ook in staat om een volwassen vos te dragen. Het meest treffend is de zachte wat melancholische uitdrukking in de ogen. De ogen zijn amandelvormig van hazelnootkleur tot donkerbruin. Hij heeft lange oren die dicht tegen het hoofd hangen.

Zijn vacht is glanzend en voelt zijdezacht aan. Er mag wat slag in zitten maar krullen zijn niet wenselijk. Scheer een Fieldvacht dus nooit want dan is de vacht voorgoed verpest. Bijzonder dat je op shows echter steeds meer Fields ziet die geschoren worden en niet getrimd volgens de raseisen. (zie het tabblad trimschema)


Er is een offfiele rasstandaard die eenvoudig is op te zoeken maar binnenkort ook op deze pagina te lezen valt.